Penso que es una bona iniciativa, ( també seria important que es fes al nostre país,) sobre tot, perquè a través de la televisió, s’arriba a un públic molt ampli i enmig d’aquest públic tan ampli, es troben els nens i els joves que veuen la tele i està bé que ja des de petits se’ls parli d’alimentació saludable i vida sana des d’un mitjà per ells tan habitual com és la televisió.
Un dels consells d’aquesta campanya publicitària del Ministeri de Salut Francès és el “ Pour votre santé, mangez moins gras, moins sucre, moins salé, és a dir , per la vostra salut, mengeu menys greixos, menys sucre i menys sal.
Bon consell i fàcil de recordar
Si a més de donar bons consells, a la televisió no s’anunciessin a continuació aliments ni massa dolços, ni massa salats, ni amb molts greixos trans, encara estaria millor. Hem de pensar que aquests anuncis d’aliments diguem “poc saludables” van normalment dirigits als nens i als joves.
Quan els meus fills eren petits vam passar alguns estius a un poble de Mallorca que es diu Ca’n Picafort, allà una veïna del poble ens va ensenyar la recepta casolana de l’autentica coca mallorquina i a partir d’aquell moment es va convertir en un plat habitual i molt apreciat a casa meva.
Coca mallorquina
Ingredients:
½ kg de farina
1 got d’aigua
½ got d’oli de gira-sol
2 cebes
3 tomàquets vermells
1 pebrot verd
Sal
Pebre
Preparació
Talleu les cebes, els tomàquets i el pebrot a quadres
Amaniu les verdures amb un rajolí d’oli de gira-sol, una mica de sal i una mica de pebre. Reserveu.
Barregeu la farina, l’aigua i l’oli en un bol fins que quedi una massa consistent
Esteneu la massa amb l’ajut d’un corró
Poseu la massa sobre d’una plata del forn folrada de paper de cuina
Escalfeu el forn
Introduïu la plata dins del forn calent a 190 graus.
Coure fins que la massa estigui feta però sense que les verdures es cremin, aproximadament de 20 a 30 minuts però cal anar mirant i punxar la massa per comprovar si està cuit.