divendres, 30 de novembre del 2012

Amanida amb verat. El gran recapte 2012 del Banc dels Aliments


Avui, dia 30 de novembre i demà, 1 de desembre té lloc a tota Catalunya el gran recapte d’aliments organitzat pel Banc dels Aliments.
Coincidint amb aquest esdeveniment un grup de blogaires publiquem en els nostres blogs una recepta fàcil, senzilla i barata i elaborada amb algun dels aliments que es recullen aquest any i que són els següents: llegums, conserves de peix, pasta, oli i llet.
D’aquesta manera, volem donar conèixer aquesta iniciativa i animar a tots els nostres lectors a col·laborar en aquest gran recapte, ja que en moments difícils des del punt de vista econòmic i social ,és quan la solidaritat és més important.
Hi ha moltes maneres de col·laborar-hi: amb productes alimentaris que molts voluntaris recolliran aquests dies a les portes dels supermercats, a traves d’un SMS, a traves de donacions a la Caixa...
 Per més informació, consulteu la web del Banc dels Aliments:  http://www.bancdelsaliments.org/.
Però sobretot, no oblideu que el nostre ajut, ara, és més necessari que mai.
La meva recepta té com un dels ingredients principals les conserves de peix, en concret, el verat en oli. Un producte econòmic i molt nutritiu.

Amanida amb verat.

Ingredients: (per a 4 persones)
2 llaunes de filet de verat en oli.
1 ceba tendra
½ pebrot vermell petit
½ alvocat
1 tomàquet
El suc d’una llimona
Una miqueta de coriandre picat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Preparació
Talleu la ceba, l’alvocat, el tomàquet i el pebrot a daus.
Poseu els daus de ceba, alvocat, tomàquet i pebrot dins d’un bol.
Afegiu els filets de verat d’una de les llaunes tallats a trossets
Remeneu tots els ingredients amb cura per tal que els filets de verat no es desfacin.
Afegiu el suc d’una llimona, una mica de sal i una mica de pebre negre.
Deixeu marinar amb el suc de llimona al menys ½ hora.
Afegiu una mica de coriandre picat i remeneu una mica amb molta cura.
Amb l’ajut d’un motlle d’emplatar, prepareu el plat
Decoreu el plat col·locant a la part superior un filet de verat, una rodanxa de pebrot vermell, un rajolí d’oli i un polsim de coriandre. (recordeu que havíem guardat el contingut d’una de les llaunes de verat per a la decoració del plat).

El banc dels aliments
Com ja he dit, el Gran recapte dels Aliments 2012 està organitzat per l’entitat Banc dels Aliments. Si voleu conèixer una mica més d’aquesta entitat, que porta a terme una importantíssima tasca, us copio la presentació que ells mateixos fan de la seva organització a la seva web:

“El Banc dels Aliments és una fundació benèfica privada, independent i sense ànim de lucre, que té com a objectiu lluitar contra la fam d’Aquí, evitar que els aliments consumibles però no comercialitzables siguin destruïts i, finalment, fer-los arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat.

Tota l’acció del Banc dels Aliments es basa en la gratuïtat dels aliments que rebem i en la seva distribució justa a través de les entitats benèfiques que atenen als beneficiaris finals. Això es du a terme gràcies al treball de més de 140 persones, la gran majoria voluntàries.

Darrerament, les bosses de pobresa i de col·lectius marginats han crescut de forma exponencial i, en conseqüència, la demanda d’aliments que ens fan les entitats receptores per a les persones i famílies que atenem pràcticament s'ha duplicat. Aquest és un problema que tenim tots Ara i Aquí.

Paral·lelament, seguim comprovant que en la nostra societat es continuen destruint aliments aprofitables. I, tot i que cada vegada les empreses fabricants de productes alimentaris són més conscients que cal evitar aquest malbaratament, als abocadors segueixen arribant aliments que s’haurien pogut aprofitar complint totes les normes sanitàries.

Estem convençuts que moltes persones són conscients d’aquesta situació i voldrien ajudar a pal·liar-la. Tothom hi pot col·laborar: les empreses donant-nos els excedents de productes consumibles, les persones fent donacions d’aliments, i tothom ajudant econòmicament o fent de voluntari per tal d'aconseguir més aliments per repartir entre els més necessitats de casa nostra.

Malauradament, la fam ara té més boques. Moltes persones d’Aquí es troben en aquesta trista situació i per això cal que els donem un cop de mà.

Gràcies en nom de totes elles.”





4 comentaris:

  1. Una proposta molt interessant! Del peix en conserva acostumem a consumir només la tonyina haurem d'experimentar més amb la sardina o el verat. Recordar a tothom que aquest cap de setmana és el gran recapte on s'esperen recaptar 1.400 tones de menjar en els 1.100 punts de recollida arreu de Catalunya consulteu el més proper en a la web www.bancdelsaliments.org/ca/cercador. Els aliments que més es necessiten són: oli, llet, llegums i peix en conserva.

    ResponElimina
  2. Que bona! Barrejar advocat i verat em sembla molt bona idea, tots dos són cardiosaludables! Bona proposta per una gran causa. Petons

    ResponElimina
  3. Quina proposta més senzilla i apetitosa!!

    Tens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/12/un-premi-per-al-blog.html

    Petonets!

    ResponElimina
  4. Hola!! Tens un premi al meu bloc!! :)

    ResponElimina