divendres, 23 de novembre de 2012

Magdalenes de taronja i Cointreau. Magdalenes, muffins i cupcakes


Amb aquest ritme de vida que portem, mai trobo el temps per fer receptes dolces. Quan, per una raó o per una altra, em decideixo a fer-ho, em dono compte de que val molt la pena perquè amb una mica de feineta (no molta) i pocs diners aconsegueixo un pastís, una pasta o un dolç bo, sa i natural, com aquestes magdalenes.
Magdalenes de taronja i Cointreau

Ingredients
3 ous
200 grams de farina
200 grams de sucre
200ml d’oli d’oliva verge extra
1 sobre de llevat Royal
El suc de mitja taronja
La ratlladura de mitja taronja
Un rajolí de Cointreau
Preparació
En un recipient, bateu els ous, el sucre, el suc de taronja i el Cointreau enèrgicament i durant al menys 3 o 4 minuts perquè la massa quedi esponjosa.
Afegiu l’oli i barregeu bé, però sense batre més la massa.
Afegiu també la farina, el llevat i la ratlladura de la taronja i remeneu sense batre.
Deixeu reposar la massa a la nevera durant ½ hora.
En una safata de forn, disposeu els motlles de paper ( dos per cada magdalena, un dintre de l’altre)  i ompliu-los amb la massa només fins a ¾ de la seva capacitat.
Escalfeu el forn a 250 graus, escalfor dalt i baix.
Poseu una mica de sucre sobre de cada magdalena
Introduïu la safata amb els motlles de les magdalenes al forn.
Baixeu la temperatura del forn a 220 graus.
Deixeu coure durant aproximadament 12 minuts però aneu en compte perquè cada forn és diferent.
Deixeu refredar abans de menjar.
Magdalenes, muffins i cupcakes

Les magdalenes tenen el seu origen a França, concretament a La Lorraine, els muffins i cupcakes són d’origen estatunidenc.
Les magdalenes s’elaboren normalment ,amb oli, mentre que els muffins i cupcakes s’elaboren amb mantega.
La massa de les magdalenes és més esponjosa que la dels muffins i cupcakes perquè la massa s’ha de batre més i s’utilitza llevat químic.
La part superior dels muffins i cupcakes és plana, mentre que les magdalenes tenen a la part superior un “barret” (la massa puja per la part central de la magdalena)
Els muffins poden ser dolços o salats, en canvi les magdalenes  i els cupcakes són dolços.
Les magdalenes i els muffins no s’acostumen a guarnir,  però els cupcakes es poden guarnir amb cremes, glacejats, xocolata, fruites... les decoracions dels cupcakes són sovint sorprenents i molt atractives.
 Ara , crec que ja tinc una mica més clara la diferencia, i la meva recepta és sens dubte de magdalenes i no de muffins ni de cupcakes, que són coses diferents.

Amb aquesta recepta participo al repte del blog Memories d’una cuinera, dedicat aquest mes a les magdalenes.




9 comentaris:

  1. La gràcia de les magdalenes és l'estada de la massa a la nevera! amb taronja, melmelada o xocolata, són petits plaers!

    ResponElimina
  2. Quines madalenes més bones no hagués pensat mai en posar-hi taronja. S'hauran de provar ja tenim apuntada la recepte per quan fem un berenar

    ResponElimina
  3. A casa ens encanten els postres que portin cítrics :)
    No se m'havia acudit posar-hi cointreau, amb el suc i la ratlladura sempre en tenim prou, segur que així li dóna més gust a taronja ^^
    I gràcies per la diferenciació entre magdalenes, muffins i cupcakes ^^" No sabia destriar-los XD

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  4. Que bones i aromàtiques han de ser!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Qué ricas estas magadalenas!!! Maravillosas!! Me encanta tu blog!!

    Besitos...

    ResponElimina
  6. el Cointreau ha de donar un toc boníssim!!! moltíssimes gràcies Conxita er participar. petonets

    ResponElimina
  7. És veritat, amb pocs diners tenim uns esmorzars i berenars ben bons.
    El cointreau li deu donar un toc boníssim.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. Unes magdalenes fantàstiques! I el toc de cointreau deu ser la bomba!

    ResponElimina