dijous, 27 de juny de 2013

Sandvitx de gambes i amanida. La sal i la sal d’api.

Un sandvitx o un entrepà poden ser un ràpid i saludable àpat. Però, quina és la diferencia entre sandvitx i entrepà. Normalment diem que és un sandvitx quan està fet amb pa de motlle i parlem d’entrepà, quan està fet amb pa tradicional, que pot ser pa de barra o un panet.
Aprofitant que el tema d’aquest mes de la recepta de Memòries d’una cuinera és el sandvitx, vaig fer tres entrepans diferents ahir per sopar i a continuació, escriuré la recepta del que va tenir més èxit entre els “ comensals”.

Sandvitx de gambes i amanida

Ingredients: (per a cada sandvitx)
2 llesques de pa de motlle.
8 gambes pelades
2 tomàquets xerri
Amanida variada
Salsa de iogurt
Sal d’api
Oli  d’oliva

Preparació:
-Estireu les llesques de pa amb un corró per que quedin més primes
-Torreu lleugerament el pa, de manera que quedi un punt cruixent però no completament torrat.
-Saltegeu lleugerament les gambes, de manera que quedin una mica cruetes perquè siguin més gustoses
-Unteu les dues llesques de pa amb una mica de salsa de iogurt (també es pot fer servir maionesa)
-Distribuïu sobre una de les llesques de pa l’amanida i els tomàquets xerri tallats per la meitat.
-Poseu les gambes sobre l’amanida.
-Tireu per sobre una mica de sal d’api, que ja tindrem feta (a continuació us explicaré com fer la sal d’api) i un rajolí d’oli d’oliva.
-Tapeu amb l’altre llesca de pa i ja tindreu a punt el vostre entrepà.


La sal i la sal d’api
Moltes vegades la sal ha estat menyspreada i infravalorada, però és un ingredient essencial a la nostra alimentació, i si bé no hem d’abusar-ne, el seu consum és molt important. De fet la funció de la sal és triple, d’una banda dona gust als aliments, d’altra, funciona com a conservant natural i la tercera i més important, és que proporciona al nostre cos el clor i el sodi que són necessaris per a l’equilibri hídric de l’organisme i per a l’activitat muscular i nerviosa.
A mi m’agrada aromatitzar la sal amb altres elements, com pot ser el pebre negre o la pell de llimona però l’altre dia vaig llegir en el blog Mercado Calabajio com fer sal d’api d’una manera ràpida i fàcil. És tan senzill que gairebé no cal ni explicació:
Talleu les fulles d’una branca d’api (només utilitzareu les fulles) i renteu-les bé i deixeu-les escórrer. Introduïu les fulles d’api en el microones durant 4 minuts( en el blog ho feien al forn)  quan traieu les fulles del microones, aquestes estaran seques i amb els dits esmicoleu-les bé, barregeu les fulles seques d’api amb sal en escates i ja tindreu una magnifica sal d’api d’un bonic i intens color verd que podreu utilitzar en salses, cremes fredes, estofats, sopes, amanides o en aquestes gambes que són l’ingredient protagonista del meu sandvitx.
Amb aquesta recepta participo en Memòries d’una cuinera que aquest mes està dedicat als sandvitxos.

 

6 comentaris:

  1. Mmmmm! Que bo!!! Ha quedat de luxe i ha d'estar bo, bo!

    Petons i bon cap de setmana guapa!!

    ResponElimina
  2. Ohh Conxita, les gambes se surten de la pantalla. Oliades i bones.
    Bon cap de setmana!
    Nani

    ResponElimina
  3. aquest sandvitx és de dimenge, oi?? un luxe pel paladar! moltíssimes gràcies per participar

    ResponElimina
  4. Ah, doncs jo em pensava que la sal l'havies comprat i ja veig que l'has fet tu, caram.
    Un sandvitx per menjar bé i sa.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. Mmm quina bona pinta!! Ara a l'estiu ve molt de gust un sandvitx com aquest.

    ResponElimina