dijous, 24 de juliol del 2014

Amanida d’alvocat i salmó. L’alvocat

M’agraden molt les amanides i no només a l’estiu, de fet, a casa mengem moltes amanides i durant tot l’any, però m’agrada molt variar i poques vegades repeteixo la mateixa amanida, perquè les possibilitats són tantes que no cal limitar-se a fer sempre el mateix.
Buscant, buscant vaig trobar en un llibre del cuiner Iker Erauzkin (que per cert, m’agrada molt) una amanida on hi havia uns ingredients que m’encanten: alvocat, salmó, escarola, taronja... i a més jo li vaig afegir unes nous.
Amanida d’alvocat i salmó

Ingredients:
1 escarola
2 alvocats
1 llimona
2 taronges
1 poma acida Granny Smith
150 grams de salmó fumat
Un grapadet de nous
Oli

Preparació:
-Talleu l’alvocat i la poma a lamines fines.
-Aboqueu per sobre les lamines d’alvocat i de poma el suc de la llimona per tal de que no s’oxidin.
-Peleu i talleu les dues taronges traient la pell.
-En un bol poseu l’escarola, la taronja, la poma i l’alvocat.
-Barregeu bé tots els ingredients.
-Afegiu per sobre el salmó tallat a tires i les nous.
-Amaniu amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra i una mica de sal en escates.

L’alvocat
L’ alvocat és una fruita molt saludable, però és veritat que té més calories que la majoria de les fruites, només cal consumir-lo amb moderació i així podrem aprofitar els seus beneficis nutricionals sense guanyar pes.
Per què diem que l’alvocat és saludable? Aquestes són les principals raons:
-És una fruita molt rica en fibra, la qual cosa ajuda a saciar-nos i a evitar l’estrenyiment.
-Ajuda a controlar els nivells de glucosa (sucre en sang)
-L’alvocat té també un contingut d’àcid fòlic molt alt, especialment interessant per a les dones embarassades, ja que ajuda a la correcta formació del fetus.
-És ric en vitamines C  i E, uns grans antioxidants  i en vitamina D, molt important per a la salut dels ossos.
-És beneficiós per a la vista, ja que té un nutrient anomenat luteïna que fa que els ulls quedin protegits dels rajos ultra violetes, a més actua contra la degeneració ocular i l’aparició de cataractes.
-És bo per al cor perquè els greixos de l’alvocat són saludables per el nostre cor. El greix de l’alvocat és un greix mono insaturat, molt saludable per l’organisme i fa reduir el colesterol LDL (colesterol dolent per a l’organisme).
En quant a la utilització, podem dir que es pot fer amb alvocat tant receptes salades, com  receptes dolces, en amanides o simplement sobre unes torrades o amb una mica de mel o sucre i menjat directament amb una cullereta, encara que la recepta més popular que s’elabora amb l’alvocat és el guacamole.
Una fruita saborosa, versàtil i molt nutritiva i l’ única cosa que s’ha de tenir en compte és  consumir-la  amb mesura degut al seu alt contingut calòric.


.




.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada