dimarts, 20 de gener de 2015

Gotets de salsa de xató i broqueta de rap. El rap.

Ja som a dia 20 i una vegada més toca participar en aquest repte tan divertit i interessant que ens proposa el blog Destapant cassoles.
Aquest mes havíem de fer una de les moltes receptes del blog Les receptes de Sant Hilari. Podríem dir que Les receptes de Sant Hilari és el blog dels gotets, ja que moltes de les receptes estan presentades en elegants gotets, receptes dolces i salades, veritables obres d’art.
M’ha costat una mica decidir-me perquè hi havia un munt de receptes apetitoses i interessants, però al final m’he decidit pels Gotets de salsa de xató amb rap. He seguit fil per randa la recepta de l’Alfons i l’única cosa que he canviat ha estat afegir un llagostí, perquè a casa ens agraden molt i també per donar un toc més de color a la recepta. I pel que fa a la salsa de xató, l’he preparat de la mateixa manera que acostumo a fer-la.
Gotets de salsa de xató i broqueta de rap

Ingredients:
2 cues de rap
1 llagostí cuit per gotet
Un ou
Farina
Unes fulles de rucula
Sal
Ingredients per a la salsa:
1 got d’oli d’oliva
3 tomàquets
4 o 5 grills d’all
1 grapat d’ametlles i avellanes torrades

2 galetes Maria

Una cullerada de pebre vermell dolç

2 o 3 nyores

1 bitxo

3 cullerades de vinagre

Sal

Preparació de la salsa:

Poseu les nyores a remull amb aigua calenta durant uns minuts.

Traieu les nyores de l’aigua i amb l’ajut d’una cullereta rasqueu la polpa de les

nyores.

Escaliveu els alls i els tomàquets al forn.

Peleu els alls i els tomàquets.

Poseu en un got o en un bol els tomàquets, els alls pelats, les avellanes, les

ametlles, les galetes, el pebre vermell, el bitxo, l’oli, el vinagre, la polpa de les

nyores i una mica de sal.

Tritureu tots els ingredients.

Tasteu la salsa per si s’ha de rectificar de sal, d’oli o de vinagre.

Preparació del plat:

Traieu l’espina del rap de manera que us quedin dos filets de cada cua.

Talleu el rap a daus d’uns 3 o 4 cm.

Saleu el rap.

Bateu l’ou.

Arrebosseu els daus de  rap amb ou i farina.

Fregiu els daus de rap en oli ben calent.

Deixeu els daus de rap sobre un paper absorbent.

A continuació, munteu els gotets:

Ompliu els fons dels gotets amb una capa de salsa de xató.

En una broqueta punxeu dos daus de rap i afegiu un llagostí cuit.

Col·loqueu  la broqueta al fons del gotet .

Decoreu amb una fulla de rucula.


El rap

El rap és un peix blanc molt apreciat, tant pels seu sabor, com pels seus

nutrients.

D’aquests nutrients, cal destacar les seves proteïnes d’alt valor biològic.

 El seu contingut en greixos és molt baix, només 2 grams per cada 100 grams i

és per això que si el cuinem sense excés de greixos o de salses calòriques,

aquest peix és ideal per a les dietes d’aprimament o de control de pes. És també

 pel seu baix contingut en greixos que el rap és molt adequat en casos de

gastroenteritis o digestions pesades i lentes.

El rap té també vitamines i minerals, com la resta de peixos blancs. Entre les

vitamines cal destacar les del grup B en especial la vitamina B9 que és la

vitamina responsable de la producció dels glòbuls vermells i blancs.

Quant als minerals, cal destacar el potassi, el fòsfor, el magnesi i el ferro.

És també amb diferencia el peix que té un índex de colesterol més baix. Una

ració de 150 grams de rap proporciona només el 8% de la quantitat màxima diària.



10 comentaris:

  1. Això sí que és un gotet ben elegant!. Aquest l'hauré de fer segur!, L'has explicat molt detalladament. Moltíssimes gràcies per participar de la proposta!

    ResponElimina
  2. Apuntadissima aquesta recepta!! Quina bona presentació...i segur que boníssima! A casa també posaria un llagostí, que també ens encanten.
    Petons

    ResponElimina
  3. Quins gotets més elegants i sofisticats! Perfectes i ben senzills, me'ls apunto!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Doncs t'has decidit per una gran recepta perquè pinta genial! M'encanta la presentació i fa tota la pinta d'estar boníssim!! :P

    Un petonet!

    ResponElimina
  5. Un gotet petit... però de bona confitura... de luxe!! Doncs segur que algun dia hem coincidit Bonpreu... a veure si tornen a fer classes... o ja s'han acabat, no van saber dir-nos, tant el Pep com la noia de recepció, que marxa.

    ResponElimina
  6. Mmmm! Jo d'aquests gotets en menjaria un plat sencer!! T'han quedat espectaculars i m'imagino que ha de ser boníssim! Em sembla que algun dia també els provaré de fer ;)

    ResponElimina
  7. eii... amb aquest llagostí aquests gotet guanya un 100% en presentació vistositat i sabor...!! no en tinguis cap dubte que aquesta té la copio!... ;-)) !!
    gràcies per participar
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. La presentació és molt elegant! Llàstima que, a mi, el gotet em sembla molt petit per tant cosa bona...ha, ha! Una abraçada!!

    ResponElimina
  9. Una proposta genial, ja m'han entrat ganes de fer-la!! ens anirem veient, una abraçada!!
    http://aracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  10. Un plat deliciós! T'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html
    Una abraçada!

    ResponElimina